Aktuelno Regija

Kosovo: Direktori škola uhapšeni zbog špijunaže

Policija Kosova je prija dva dana na graničnom prijelazu Bela zemlja kod Bujanovca, zbog sumnje da su se bavili špijunažom, privela Trajana Trajkovića i Boban Dajića, objavila je RTK.

Kako se navodi Ooni su maskirani putovali vozilom marke Ford, a provjeravani i privedeni su nakon dojave da se radi o špijunima.

Portparol Kosovske policije Daut Hodža je potvrdio da su Trajković i Dajić zadržani u pritvoru i da je o događaju obavješten državni tužilac.

“Dana 10. 7. 2019. oko 09:05 sati u pograničnoj policijskoj stanici Bela Zemlja na izlazu iz Republike Kosovo, Policija Kosova, tokom izvršavanja službenih dužnosti i ovlašćenja, kontrolišući vozilo Ford Galaksi sa tablicama (-KS- ) u kojem su bili dvojica muškaraca srpske nacionalnosti, jedan rođen 1959. a drugi 1978. Procenjeno je da je potrebno njihovo zadržavanje, o čemu je obavešten državni tužilac. Nakon neophodnih konsultacija dvojica osumnjičenih su privedeni. Pokrenut je postupak u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Kosovo koji tretira špijunažu, a kasnije će se nastavili postupak prema zakonu“, rekao je Hodža za Gazeta Metro, prenosi RTK.

Navodo se da je Trajan Trajković je direktor osnovne škole u Vitini, a Boban Dajić direktor Tehničke škole u Vrbovcu u Klokotu.

Povezane vijesti