Aktuelno Crna Gora Društvo

Krijumčarenje azilanata iz Crne Gore u Srbiju: Rožajac uhapšen zbog sumnje da je krijumčario četvoro odraslih i petoro djece

U Rožajama policija je išila slobode lice osumnjičeno za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje devet migranata. U posljednjih 15 dana ovo je drugo hapšenje zbog krijumčarenja tražilaca azila na ovom području.

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Odjeljenja granične bezbjednosti Rožaje su sprovodeći aktivnosti na suzbijanju ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi na štetu devet tražilaca azila.

Uprava policije Crne Gore je danas saopćila da su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Rožaje zaustavili i kontrolisali vozilo marke „VW Golf VI” kojim je upravljao R.K. (32) iz Rožaja.

“Prilikom kontrole vozila, policijskih službenici su zatekli devet stranih državljana, četvoro odraslih i petoro djece. Lica su privedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Rožaje radi daljeg postupanja”, navode iz policije i dodaju da su kriminalističkom obradom policijski službenici došli do sumnje da su zatečeni strani državljani tražioci azila, koje je osumnjičeni R.K. preuzeo na Autobuskoj stanici Rožaje sa namjerom da ih, kako se sumnja, uz novčanu nadoknadu, zaobilaznim putem nelegalno prebaci na teritoriju Republike Srbije.

Uprava policije, Odjeljenje bezbjednosti Rožaje

R.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Rožajska policija uhapsila je 22. aprila ove godine uhapsila P.M. (20) iz Rožaja zbog sumnje da je krijumčario 18 migranata.

Iz crnogorske policiji novinarima je tada rečeno da je strani državljanin A.A. (45) prijavio da je kao tražilac azila sa još 17 osoba došao iz Podgorice u Rožaje, gdje ih je na autobuskoj stanici sačekao nepoznati muškarac i prevezao do obližnjih apartmana.

“Od njega je kasnije, u telefonskom razgovoru sa nepoznatim licem, zahtjevano da donese 1.200 eura, inače njegovi rođaci neće biti pušteni”, naveli su u Upravi policije.

Postupajući po prijavi, rožajska policija je pretragom terena u selu Bać, u napuštenom objektu u neposrednoj blizini Graničnog prelaza Dračenovac, prema Srbiji, pronašla 17 stranih državljana, među kojima je bilo i djece.

Povezane vijesti