Aktuelno Društvo Srbija Zanimljivosti

Krijumčarili ljudsku kosu

Srbijanski carinici su u saradnji sa policijom 19. decembra 2019. godine na ulaznoj strani prijelaza Gradina, prema Bugarskoj, spriječili pokušaj krijumčarenja gotovo 5 kilograma ljudske kose.

Ovaj neobičan pokušaj krijumčarenja otkriven je oko 10 sati kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ”folksvagen ap” beogradskih registarskih oznaka kojim je putovao 39-godišnji Beograđanin u društvu saputnice.

“Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili su da putuju iz Turske i da nemaju ništa da prijave. Carinici su ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil, pa su ubrzo u kaseti ispred suvozačkog sedišta zatekli velike pramenove prirodne ljudske kose. Daljim pregledom otkriveno je da je kosa bila skrivena i u prtljag, u torbicu koja se nalazila na zadnjem sjedištu, ali i u saputnicinom džepu jakne”, navedeno je iz Uprave carina Srbije.

Dodaje se i da je, nakon što je sva kosa otkrivena, preciznim mjerenjem utvrđeno da se radi o 4.600 grama teškim pramenovima.

U Srbiji je u posljednje vrijeme učestalo da se preko oglasa nudi otkup prirodne kose i predstavlja jedan od najlakših načina zarade. Nezvanično u beogardskim frizerskim salonima kosa se otkupljuje za 10 eura.

U jednom oglasu na društvenim mrežama stoji da otkupljuju i mušku kosi, ta da prilikom otkupa gledaju sve kako bi “vi” dobili najbolju cenu – kvalitet kose , krajeve , gramazu , boju , strukturu , dužinu.
“Odnos cena 45 cm – 450 eura po kilogramu plus kvalitet, boja , i sve ostalo na cenu, 50 cm – 500 eura po kilograu plus kvalitet , boja i sve ostalo na gramažnu cenu”, piše u tom oglasu.

Povezane vijesti