19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Krizni štab: U Tutinu sve manje zaraženih

Epidemiološka situacija u opštini Tutin znatno bolja nego u prethodnom periodu, izvjestio je direktor Doma zdravlja dr Kemal Ćorović članove Kriznog štaba.

Krizni štab u redovnom zasjedanju

“Situacija se stabilizovala, a u prilog tome govore i podaci o manjem broju zaraženih u opštini Tutin”, kazao je dr Ćorović i dodao je u septembru bilo 345 lica za pozitivnim testom.

Kako je naveo, registrovano je i 52 djece sa simptomima korona virusa, te da ako se uzme u obzir da je u toku školska godina “to je zadovoljavajući broj”, pojasnio je Ćorović i izrazio nadu da se broj neće povećavati.

Direktor DZ Tutin, Dr Kemal Ćorović

Dodao je da su u poslednje vrijeme prisutne blaže kliničke slike kod oboljelih pacijenata, te je iz tog razloga u minulih deset dana obavljeno samo sedam transporta u Novi Pazar.

“Također, vakcinacija ide uzlaznom putanjom, pa je do sada oko 8.000 tutinaca primilo vakcinu. Od toga 3.670 je dato drugih doza, a 260 trećih”, upoznao je javnost direktor Doma zdravlja.

Upućen je apel građanima da se vakcinišu, te da uskoro sleduje i sezonski grip, za koji bi građani trebali preduzeti preventivne mjere.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: