19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Lidl: Uklonjeno 90 kilograma reciklabilnog otpada sa Jošaničkog keja i priobalja rijeke Trnavice

Kompanija Lidl Srbija ovog maja sprovodi niz akcija uklanjanja otpada iz prirodepod nazivom „Čisto iz ljubavi“, koje imaju za cilj podizanje svijesti o važnosti brige o životnoj sredini.

Lidl Srbija je sa svojim partnerom „Čepom do osmeha” i uz pomoć preko 50 volontera uklonio oko čak 90 kilograma reciklabilnog otpada u Novom Pazaru, sa Jošaničkog keja i priobalja rijeke Trnavice. Sav prikupljeni reciklabilni otpad je preuzela organizacija „Čepom do osmeha“ i obezbJedila mu proces reciklaže, nakon čega će sakupljena sredstva od reciklaže biti namenjena za kupovinu medicinskih pomagala, saopštila je ta njemačka kompanija.

Nakon održane edukativne radionice u Gimnaziji Novi Pazar, kojoj su prisustvovali đaci četvrtog razreda prirodno-matematičkog smjera koji su takođe učestvovali u akciji čišćenja, Lidl Srbija i „Čepom do osmeha”prikupili su najviše komunalnog otpada iz rijeke Trnavice koji je preuzela Gradska čistoća Novi Pazar.

Reciklabilnog otpada uklonjeno je oko 10 kilograma PET ambalaže i plastike, oko 5 kilograma limenki, 25 kilograma stakla i čak 50 kilograma čepova.

– Ko je Lidl?

Kompanija Lidl, kao dio njemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Njemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom svijeta, sa oko 11.550 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji svijeta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 60 prodavnica u 35 gradova širom zemlje. Ima dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudi jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cijene i kvaliteta, po čemu su prepoznati u svijetu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: