Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Regija

Liga socijaldemokrata Vojvodine: Da li je Dačić autor transparenta „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!”?

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pita ministra spoljnih Srbije poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mjesecima, uz povremene prekide, nalazi razapet ispred njegovog ministatstva?

Na transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

“Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o ‘korekciji granica’ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen”, upitao je član Predsjedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine Milivoj Bešlin.

Dodao je da, ako u zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će, najavljuju iz te stranke, donijeti već sljedeće nedjelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen.

Povezane vijesti