Aktuelno Politika Srbija

Ljajić odgovorio Šešelju: Kamo sreće da je sve istina

Potpredsjednik srbijanske vlade Rasim Ljajić odgovorio je na jučerašnje optužbe lidera radikala Vojislava Šešelja, da je član Vlade povezan sa kriminalnim radnjama i vlasnik preduzeća koje zida stanove u Sočiju.

“Više ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je sve istina. Vlasnik sam te firme taman koliko i on. Ni manje ni više od toga. Evo, poklanjam mu svoj deo, i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodno vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem”, rekao je Ljajić, pišu beogradske Večernje novosti.

Šešelj je na sjednici Skupštine Srbije, u utorak, rekao da je Ljajić vlasnik građevinskog preduzeća i da finansira izgradnju 14 zgrada od po sto stanova u ruskom gradu Sočiju.

“Ne bih imao ništa protiv toga da Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova. Međutim, to je nespojivo sa funkcijom potpredsednika Vlade”, rekao je Šešelj, i dodao da Ljajić kontroliše navijačke grupe u Novom Pazaru koje na utakmicama skandiraju da im je “prva i poslednja želja da zakolju vojvodu Šešelja”.

Poslanik SDPS Milorad Mijatović odgovorio je da su navodi netačni i tražio da se lideru SRS oduzme mandat “jer je ratni zločinac”:

“Ljajić je častan čovek, koji nema ni prekršajnu prijavu za saobraćaj”, naveo je Mijatović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojisalv Šešelj je parlamentu Srbije krajem oktobra 2018. godine iznio niz optužbi na račun Rasima Ljajića nakon čega je i objavio knjigu “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić”.

Knjiga koju je Šešelj potpisao kao autor u većinskom dijelu je sadržana od tekstova sa jednog sajta bez impresuma, bliskog bivšem sandžačkom muftiji i lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muameru Zukorliću i Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS).

Izvor: Večernje novosti

Foto: SNews

Povezane vijesti