Aktuelno Društvo Sandžak

Majski minus i snijeg u Sandžaku

Na širem području regije Sandžak preovladava oblačno i kišovito vrijeme. Na planinskim područjima i na Pešterskoj visoravni, Zlatara, Nove Varoši, Rožaja i Berana od srijede naveče počeo je da pada slab snijeg.

U Novoj Varoši je u ponoć izmjereno dva stepena ispod nule, u Sjenici nula stepeni, u Rožajama jedan stepen. U Novom Pazaru, Beranama, Bijelom Polju, Plavu, Petnjici, Gusinju, Priboju bilo je tri stepena iznad nule, Tutinu i Pljevljima dva stepene Celzijusa. Toko dana se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme. Vjetar umjeren. Temperatura vazduha sa jutarnjih 3 do 17 stepeni tokom dana.

Snijeg u maju na Peštersko visoravni (Foto: fb-Šeki Šeki)

U Srbiji je do srijede na snazni narandžasti meteo-alarma, a prema najavama meteorologa padavine će iz pravca južne Srbije kroz veče te noć napredovati i zahvatati sjevernije krajeve i tako lokalno donijeti obilnije padavine.

Kako će se sistem padavina kretati ka sjeveru tako će i prema jugu iste slabiti i prestajati uglavnom u narednim satima, a sve više u noći. Padavine bi napustile teritorjuu cijele Srbije sutra do oko podneva. Kiša neće biti toliko obilna i ne toliko količinski zabrinjavajuća, većinom će se raditi o prolaznim padavinama slabog do i umjerenog, a lokalno i pojačanoga intenziteta, obavljeno je na fb stranici Vremenska prognoza za Zapadni Balkan.

Berane, u srijedu naveče, 14. maja 2019. (Foto: Opština Berane)

Na području Crne Gore u srijedu, 15. maja se očekuje promjenljivo oblačno, povremeno kiša, ponegdje i kratkotrajan pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, u višim planinskim predjelima na sjeveru ponegdje kratkotrajno i pojačan, dominantno južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha 1 do 14, najviša dnevna OD 9 do 21 stepen.

 

Foto: (Nova Varoš-N. Hasović; Rožaje-OSVRT, Rozaje We Love)

 

 

Povezane vijesti