Aktuelno Društvo Novi Pazar

Marukić van životne opasnosti, pogođen jednim hicem

Novopazarski privrednik i bivši direktor lokalne TV Jedinstvo Šerif Marukić povrijeđen je sinoć iz vatrenog oružja. On je upucan u blizini autobuske stanice i hitno prebačen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru.

Potvrđeno je da je Marukić van životne opasnosti i da je pogođen s jednim hicem, najvjerovatnije iz pištolja.

“Marukić je van životne opasnosti. Radi se o ustrelnoj rani u predjelu lijeve lopatice”, rečeno je za SNews iz Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Policija se još nije oglasila u vezi ovog događaja, a ispred Opšte bolnice se okupio veliki broj prijatelja i članova porodice povrijeđenog Marukića.

Šerif Marukić je bio jedan od bliskih i prvih saradnika bivšeg sandžačkog muftije i aktuelnog predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića ali se s njih razišao i priklonio Emiru Elfiću koji je zastupao Bošnjačku demokratsku zajednicu (BDZ) Sandžaka.

Marukić je 2014. godine bio odbornik BDZ Sandžaka u lokalnom parlamentu Novog Pazara i dio većine koju je predvodila Sandžačka demokratska partija (SDP).

Šerif Marukić je u posljednjih pet godina bio u lošim odnosima sa Muamerom Zukorlićem i ljudima iz njegovog okruženja. On je 2014. pretučen od strane maskiranog napadača sa više udaraca, s leđa, u glavu.

Prema saznanjima SNews-a nesporazum između Marukića i Zukorlića odnosi se na preduzeće “Refref”, osnovano 1999. godine, koje je do marta 2013. zastupao Marukić.

Povezane vijesti