Aktuelno Društvo Novi Pazar

Medicinska škola u Novom Pazaru od danas se zove “Dva heroja”

Otkrivanjem spomen ploče za doktora Dževada Ljajića i anestetičara Miroslava Veselinovića koji su na današnji dan,13. marta 2015. godine stradali u helikopterskoj nesreći u Beogradu, srednjoj medicinskoj školi u Novom Pazaru dodjeljen je naziv “Dva heroja”.

Ljajić i Veselinović su poginuli spašavajući život novorođenoj bebi, a Vijeće Grada Novog pazara je prošle godine donijelo odluka da se po njihovim imenima dodjeli ime medicinskoj školi.

“Ono što činimo za života odjekuje u večnosti” piše na pomen ploči posvećenoj dvojici heroja doktoru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću.

Na godišnjicu pogibije heroja, danas su spomen ploču otkrile porodice stradalih medicinskih radnika sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihat Biševcem.

U helikopterskoj nesreći koja se priej četiri godine dogodila na beogradskom aerodromu Nikola Tesla su stradali pilot Omer Mehić, kapetan Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar letač zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Dževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović iz Novog Pazara.

Helikopter koji se srušio oko 22.30 sata 13. marta 2015. godine je prevozio životno ugroženu bebu iz Raške u Beograd. Vlada Srbije proglasila 15. mart te goidne za dan žalosti.

Niko od onih koji su rukovodili akcijom spasavanja životno ugrožene bebe nije odgovarao zbog pada helikoptera, iako su postojale indicije da je tom prilikom prekršen niz vojnih procedura, piše današnji “Danas”.

Foto: Fb Nihat Biševac

Povezane vijesti