Aktuelno Crna Gora Sandžak Sport Srbija

Međunarodni “Čiker biciklistički maraton” prolazi kroz Sandžak

Regionalna turistička organizacija (RTO) Sandžaka zajedno sa TO Novi Pazar, TO Sjenica i Centrom za kulturu,turizam, omladinu i sport Tutin, učestvovala je u subotu na mini Sajmu turizma u Kraljevu u okviru koga je promovisan osmi međunarodni čiker MTB maraton “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru” koji ove godine prolazi i kroz Novi Pazar, Tutin, Sjenicu i Prijepolje.

“Na Mini sajmu turizma su učestvovale sve lokalne turističke organizacije opština kroz koje maraton prolazi, koje su predstavile i promovisale kulturno naslijeđe, prirodne ljepote, manifestacije i gastronomiju kroz bogatu ljetnju turističku sezonu , u šta će se i uvjeriti blizu 170 učesnika MTB maratona i zaljubljenika biciklizma iz zemlje i inostranstva koji prolaze i kroz sandžačke opštine”, navedeno je iz RTO Sandžaka.

Maraton će, od Novog Pazara krenuti u utorak 26. juna , preko Pešterske visoravni, odnosno preko mjesta Glogovik, Rasno i Krnja Jela do Sjenice.

– Danas startuje ,,Čiker” biciklistički maraton

Danas startuje tradicionalni, osmi po redu, ,,Čiker” biciklistički maraton, koji će trajati deset dana i na kojem ove godine organizatori oćekuju oko 170 učesnika, od kojih je 26 iz inostranstva, prenosi kraljevački portal krug.rs.

“ČIKER MTB Maraton”, pod sloganom ,,Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru” startuje iz Kraljeva, u nedelju 23. juna, a cilj će biti 30. juna u Tivtu.

Trasa ,,Čiker” maratona se zbog atraktivnosti manifestacije, svake godine mijenja. Ove godine, osim Kraljeva, obuhvatiće teritoriju opštine Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Berane, Kolašin, Cetinje i Tivat, odakle se 2. jula planira povratak u Kraljevo.

Maraton je i ove godine rekreativnog karaktera. Prema riječima organizatora manifestacije, cilj maratona je promocija biciklizma i zdravog načina života, ali i prezentacija turističkog potencijala opština kroz koje maraton prolazi. Maraton će trajati 10 dana i prvi put, biće dva dana na teritoriji grada Kraljeva, sa noćenjem u konacima manastira Studenica.

Prema riječima, Radoslava Golubovića, predsejdnika ,,Čiker” MTB kluba, prijavljena su 132 učesnika, od toga 26 stranih državljana, pretežno iz Slovenije, ali i iz Njemačke, Austrije, Italije i Francuske. Kao i prethodnih godina, očekuje se učešće velikog broja biciklista koji se, tokom trase, iz nekoliko gradova, organizovano priključuju maratonu, tako da se očekuje ukupno oko 170 biciklista.

http://www.cikermtb.com/maraton-2019.php

Foto: RTO Sandžaka, PrtSc MTB Ciker

Povezane vijesti