Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

MUP potvrdio: Džanković upućen na obavljanje drugih poslova i zadataka

MUP Srbije večeras je zvanično za SNews potvrdio da je Rešad Džanković smijenjen s funkcije načelnika PU Novi Pazar.

“Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Rešad Džanković upućen je na obavljanje drugih poslova i zadataka u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, a u narednom periodu funkciju načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru obavljaće pomoćnik direktora policije Bogoljub Živković”, navedeno je u odgovoru Odjeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije.

SNews je ranije danas objavio da je Džanković razriješen funlcije načelnika PU Novi Pazar.

Rešad Džanković je za načelnika PU Novi Pazar imenovan u junu 2016. godine, kao dugogodišnji policajac.

Džankovic je rođen u Novom Pazaru, Pravni fakultet je završio u Kragujevcu, ali su njegovi “uspjesi” na testiranju za načelnika PU i dalje ostali nepoznanica.

Kako su prilikom imenovanja Džankovića za načelnika PU prenijeli mediji bliski vlastima on je kao policajac više puta nagrađivan i odlikovan tokom svoje službe od čega se izdvaja nagrada “Zlatnik” koju uručuje ministar policije. Nagradu je dobio zbog učešća i ličnog angažovanja u slučaju pronalaženja “Svetih mošti” ukradenih iz manastira Sopoćani.

Bivši načelnik PU Novi Pazar Rešad Džanković izbjegavao je susreta s medijima , povodom događaja koji su uznemiravali ovdašnju javnost nije se obraćao.

U javnosti se špekuliše da je Džanković bio naklonjen lideru Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muameru Zukorliću i da je često viđan u društvu Muamera Redživića, Novopazarca koji važi za vezu s aktuelnim vlastima u Beogradu, inače predsjednika Nadzornog odbora javnog preduzeća „Srbijagas“ i bivši predsjednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju.

SNews je prije pet dana objavio tekst “Za koga radi Rešad Džanković”, a povodom rušenja berbrske radnje 23. februara ove godine i aktuelnih dešavanja u Novom Pazaru.

Povezane vijesti