29 Novembra, 2023
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Na Ahiret preselio Jonuz Nuno Škrijelj

Jedan od osnivača SDA Sandžaka, dugogodišnji aktivista te stranke i jedan od optuženh u političkom procesu devedesetih, Jonuz -Nuno Škrijelj preselio je danas na ahiret.

Jonuz-Nuno Škrijelj jedan je od 46 sandžačkih Bošnjaka koji je bio žrtva montiranog sudsko-političkog procesa koji se tokom devedesetih vodio protiv rukovodstva i članova SDA Sandžaka. Osuđen je na 4 godine, a u zatvoru je proveo godinu i šest mjeseci nakon što je oslobođen optužbi. Proces protiv 25 njih koji se vodi u Srbiji ni danas nije završen.

Jedan je od rijetkih koji je vođenjem dnevnika u kazmatima srpskog DB-a ostavio autentični pisani trag o torturi i zlostavljaju od strane tadašnjeg režima.

“Nuno Škrijelj bio je dobar čovjek, skroman i strpljiv, hrabar i mudar.Bio je dobronamjeran, a posebno se isticao u želji da pomogne svakom kom je pomoć potrebna, pritom ne žaleći sebe.Život je posvjetio borbi za prava bošnjačkog naroda i pružanju iskrene pažnje i pomoći svim građanima koji u Sandžaku žive”, saopšteno je iz SDA sandžaka povodom sjećanja na rah,etli Jonuza Nuna Škrijelja.

Jonuz-Nuno Škrijelj bio je oženjen Eminom Hajdaragić i sa njom ima sina Ahmedina-Dina i Fahrudina. Jedan j od rijetkih u Sandžaku koji se bavio enigmatikom i pripremao skadinavke i ukrštene riječi za listove u bivšoj Jugoslaviji.

Dženaza rahmetli Jonuza Škrijelja je sutra u nedelju, 26.12.2021. godine, u Novom Pazaru, a polazi od Bor džamije sa podne namaza.

Allah da mu podari najljepše mjesto u Džennetu.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: