24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Na Goliji mećava, Žandarmerija spašavala putnike

Na putu Odvraćenica – Preko Brdo danas su opštinska Gorska služba spasavanja Ivanjica i pripadnici Žandarmerije učestvovali u spasavanju putnika na Goliji, objavio je RTS.

Pripadnici Odreda žandarmerije u Kraljevu danas su na regionalnom putu Golija-Ivanjica ukazali pomoć porodici sa dvoje djece koja su bila zavijena snijegom, objavio je MUP Srbije na društvenim mrežama.

Iz MUP-a Srbije navode da, pored redovnih poslova koje obavljaju njihove kolege, svakodnevno dokazuju da građani Srbije uvijek mogu da računaju na njih.

RTS javlja da su usljed jakog vjetra stvoreni smetovi, tako da su iz pravca Ivanjice, bili blokirani kamion šticar i putničko vozilo, dok su iz pravca Odvraćenice bila zavijejana tri putnička vozila.

U prekidu je saobraćaj na pravcu Odvraćenica – Preko Brdo. Putari pokušavaju da probiju taj putni pravac ali im posao otežavaju sneg koji vije i jak vjetar. Mještani na Odvraćenici kažu da najviše problema ima u pravcu ka Jankovom kamenu i niže ka Ivanjičkom kraju.

Pravac ka Raški, (Pašajlijski do – to je dionica koja je uvek u snežnom tunelu) prohodan je sa zimskom opremom. Put ka Novom Pazaru je prohodan. Pripadnici Žandarmerije i dalje su na terenu.

 

Foto; MUP Srbije/fb

Povezane vijesti

%d bloggers like this: