Crna Gora Društvo

Na GP Božaj zaplijenjeno 17 kila heroina, uhapšen osumnjičeni

Crnogorski službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Božaj su sinoć, na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru iz Republike Albanije, kontrolom vozila pronašli i oduzeli oko 17 kilograma heroina.

Policija je lišila slobode E.A. (35) iz Republike Albanije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici OGB Tuzi i carinski službenici CI Božaj su, 04.02.2019. godine oko 21,40 časova, kontrolisali teretno vozilo marke „Daf“ i priključno vozilo marke „Schwarzmuller“ kojim je upravljao E.A.

“Policijski i carisnki službenici su uz angažovanje službenih policijskih pasa, u unutrašnjosti kabine u instrumental tabli pronašli 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je u drugom bunkeru pronađeno 12 pakovanja sa istim sadržajem. Policijski i carinski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 30 pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 17 kilograma”, saopćila je Uprava policije MUP-a Crne Gore.

U uličnom prometu vrijednost oduzetog heroina se procjenjuje na oko pola miliona eura.

Opojna droga je predata policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

Iz Uprave policije i Uprave carina Crne Gore se ocjenjuje da je na ovaj način presječen još jedan međunarodni krijumčarski lanac narkotika.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Policijski službenici su lišili slobode E.A. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocuz bog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Heroin će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Povezane vijesti