Aktuelno Društvo Srbija Zanimljivosti

Na granici nema pravila: Krijumčarili sveže usoljena ovčija crijeva

Da pravila nema i da se zaista krijumčari apsolutno sve što donosi zaradu, pokazuje i slučaj koji se dogodio 10. februara 2020. godine na prijelazu Gradina, prema Bugarskoj, kada su carinici zaplijenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih crijeva za kobasicu, objavila je Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u Srbiju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „folksvagen pasat“ pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli su da nemaju ništa da prijave, navodeći da su u susednoj Bugarskoj kupovali poklone za dječje rođendane.

“Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu. Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila ostali su zatečeni, jer se u njemu iza dvije kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crijevima”, objavila je Uprav carina.

Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sjedištu i ispod njega. Јedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sjedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Mjerenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

Povezane vijesti