Aktuelno Društvo Srbija

Na granici prema Kosovu oduzet neregistrovan Porše od 100.000 eura

Carinici Srbije su prije dva dana, na administrativnom punktu Merdare, zaustavili i zadržali skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS” koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač Poršea njemačkih registarskih oznaka, čija je vrijednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim satima pojavio na graničnom prelazu prema Kosovu.

Kako je saopštila Uprava carina Srbije 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porijekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je riječ o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, donio odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

S obzirom na to, ovaj luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Foto: Uprava carina Srbije

Povezane vijesti