Aktuelno Društvo Novi Pazar

Na Horgošu Novopazarcu zaplijenjeno neprijavljenih 52 hiljade eura

Kod jednog Novopazarca carinici su na Horgošu, 27. februara 2019. godine, spriječili pokušaj krijumčarenja preko 52.000 eura, saopćila je danas Uprava carina Srbije.

Neprijavljene devize su otkrivene kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka, kojim je sam ka Njemačkoj putovao tridesetpetogošnji godišnji stanovnik Novog Pazara.

“Prilikom susreta sa carinicima on je rekao da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima 11.000 evra. Ispostavilo se da to nije tačno, jer je detaljnom kontrolom kod njega pronađena suma od ukupno 62.520 eura.Najpre je ličnim pretresom u džepovima odeće koju je imao na sebi pronađeno 47.520 neprijavljenih evra. Potom je u pepeljari automobila pronađeno još 5.000 eura, koliko je bilo i u jakni na zadnjem sedištu, a ista svota novca otkrivena je i u posebnoj pregradi novčanika”, navode iz Uprave carina.

Putniku čiji identitet nije saopćen je vraćena suma od 10.000 eura, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Povezane vijesti