Crna Gora Društvo Sandžak Srbija

Na putevima u Sandžaku obavezna zimska oprema

Zimski uslovi vožnje i obavezna upotreba zimske opreme tokom vikenda očekuje vozače na širem području regije Sandžak.

Na putnom pravcu Novi Pazar – Uvac i dalje prema Sarajevu obavezna je upotreba zimske opreme, a na snazi je i zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na pristupnim putevima ka Novom Pazaru zbog snijega kojeg mjestimično ima na putevima u nižim, dok u planinskim predjelima treba računati sa snijegom na kolovozu i do 10 cm. Obavezna upotreba zimske opreme je na putevima područja Sjenice, Tutina i Golije. Zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i prisutnog jakog mraza izražena je opasnost od poledice. Na putevima u planinskim predjelima na području Nove Varoši, Priboja, Prijepolja i okolnih mjesta zbog i snijega kojeg ima na kolovozu oko 5 cm., hladnog vremena i mraza moguća je pojava poledice u jutarnjim i večernjim satima. Vozače očekuje usporena vožnja sa mogućim kraćim prekidima u saobraćaju.
Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) savjetuju vozačima oprezniju i sporiju vožnju. Apeluju na vozače da imaju više strpljenja, drže veće odstojanje između vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom.

Auto-moto savez Srbije pruža vozačima usluge otklanjanja kvarova na putu i šlepovanja vozila do željenog servisa, radionice ili mjesta prebivališta.Operativni centar AMSS na raspolaganju je danonoćno 24 sata, 365 dana u godini, pozivom broja 1987, ili iz inostranstva +381 11 3331200.

Auto moto savez Crne Gore(AMSCG) je saopćio da je danas na putevima na sjeveru te zemlje izražena poledica, a u južnim i centralnim predjelima kiša. Vidljivost je mjestimično smanjena. Ovakvo vrijeme pogoduje i stvaranju odrona.Vozačima skreću pažnju na oprez. Neophodno je vožnju prilagoditi trenutnom stanju na putu i poštovati pravila saobracaja.
U vremenskom periodu od 15.11.2018. godine do 31.03.2019. godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobracajnom signalizacijom bez obzira na vremenske prilike.
Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je i na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu /snijeg, led ili poledica./
Od 05.12.2018 godine pa do 26.12.2018 godine zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-20 Berane-Petnjica, lokaliteti Berane-Stjenice i Stjenice-Podvavde doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12..00 i od 13.30 do 16.30 sati.

Intenzitet saobraćaja na području Crne Gore je umjeren . Informativni centar AMSCG zajedno sa službom pomoći na putu na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, +381 (0) 20234999 i +382(0)63239987.

Povezane vijesti