Aktuelno Prijepolje Sandžak

Najavljena saradnja BNV-a i općine Prijepolje

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Prijepolju razgovarali su sa predstavnicima te općine o budućoj saradnji.

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo i potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor posjetili su danas predsjednika općine Prijepolje, Dragoljuba Zindovića i razgovarali o protokolu saradnje između Vijeća i općine Prijepolje, saopćeno je iz BNV-a

“Na sastanku se razgovaralo i o obezbjeđivanju prostorija za Ured Vijeća u Prijepolju, kojem će prevashodna funkcija biti informisanje, osnaživanje i edukovanje Bošnjaka Prijepolja o pravima koja su im Ustavom i zakonima garantovana. Vijeće će, privremeno, zakupiti prostorije za Ured BNV u Prijepolju, dok opština Prijepolje, koja je u procesu renoviranja svojih prostorija ne stekne uslove za obezbjeđivanje istih”, navodi se iz predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu obnove bošnjačkog spomenika kulture, Musale u Prijepolju, jedinstvenog kulturno-historijskog spomenika na ovom dijelu Balkana.

Povezane vijesti