Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak

Nedžad Latić: Siciljanski fenomen Bošnjaka je Sandžak

Novinar i političar iz Sarajeva, glavni i odgovorni urednik portala “thebosniatimes.ba”, Nedžad Latić, iznoseći niz teških optužbi, generalizujući na Bošnjake Sandžaka, rekao da je Sandžak postao bošnjačka Sicilija.

Gostujući u emisiji “Vox populi” kod voditelja Mime Šahinpašića, na OBN televiziji, Latić je u ponedjeljak naveče, između ostalog, za Sandžak izgovorio kako je sicilijanski fenomen Bošnjaka Sandžak, a oni koji dolaze iz Sandžaka zapušteni, uporni, nekulturni, mafija…

“Nama je Sandžak postao bošnjačka Sicilija. Vjerujte da nam odozdo dolazi droga i radikalizam, pranje novca i tako dalje. I to ozbiljno. Sandžački faktor, dosta više milosti. Droga, preko Sjenice, ovi punktovi. Sve crnjak, od kad su počele one pare, ja to ozbiljno mislim da je to naša bošnjačka Sicilija, zapušteno i uporno, s tog segmenta me, jer je to nekulturno. Ja toleriro, mislio zbog Srba dole, pritisak, da ih pomogne nešto čovjek. To ozbiljan fenomen. Mafiju koju ovdje imamo jeste jedan od faktora, siciljanski fenomen Bošnjaka je Sandžak”, rekao je Latić.

Nakon ovog nastupa Nedžada Latića na internetu se pojavio video sa izvodom iz pomenute emisije u kojoj on, bez upozorenja voditelja Mime Šahinpašića, iznosi generalne zaključke.

https://www.facebook.com/enes.arslanovic.3/videos/10216346376165068/?t=0

U komentarima je već saldo osuda na ovo što je izgovorio Nedžad Latić.

Posljednjih godina Latić u svojim tekstovima koje prenose i beogradski mediji iznosi kritike na račun bošnjačkih političkih zvaničnika, posebno lidear SDA Bakira Izetbegovića, stranke SDA i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Nedžad Latić, inače mlađi brat poznatog književnika, predavača na univerzitetu i novinara Džemaludina Latića, kolumnista i novinar ratnog lista “Ljiljan”, je pokretač osnivanja Bošnjačke narodne stranke (BNS). Rođen je 1959. godine u selu Pridvorci kod Gornjeg Vakufa, Bosna i Hercegovina.

Povezane vijesti