Aktuelno Crna Gora Društvo

Neistina da Crnoj Gori na ispomoć dolazi specijalna policija s Kosova

Vlada Crne Gore i Uprava policije su demantovali lažne vijesti objavljenje na Fos media da je kosovska policija angažovana na obezbjeđivanju Badnjeg dana u Crnoj Gori saopštila da je “lažna je vijest” da je dogovoreno da specijalna policija iz jedne susjedne zemlje Crnoj Gore pomaže u obezbjeđivanju Badnjeg dana, koja se plasira da uznemiri javnost i građane.

“Uprava policije je spremna i odlučna da osigura bezbjednosti i sigurnost svih građana i države Crne Gore. Crnogorska policija svim svojim kapacitetima garantuje mir i bezbjednost u Crnoj Gori i posjeduje i ljudske i materijalne reusrse da odgovori svim izazovima pa i obezbjeđenju nesmatanog i bezbjednog održavanja Badnjeg dana”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

FOS je prethodno objavio informaciju da će pripadnici ROSU – specijalne jedinice kosovske policije biti na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici koje je zakazano za sjutra. Navedeno je da je ta informacija dobijena iz diplomatskih izvora koju FOS nije mogao potvrditi u MUP-u ili Upravi policije.

“Nije nam bila namjera da širimo paniku u javnosti niti da bilo koga uznemirimo.Izvinjavamo se čitaocima ukoliko je neko na taj način doživio ovu vijest”, navedeno je na portalu fosmedia.me.

Povezane vijesti