Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima

Gradskog vijeća Novog Pazara odlučilo je da raspiše Konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara koji studiraju na državnim univerzitetima i imaju najmanji prosjeka ocjena 9,0.

Gradonačelnik Nihat Biševac je izjavio da Novi Pazar nastavlja da ulaže u obrazovanje mladih, koji su, kako je nagalasio, budućnost ovog grada.

“Ovo je prvi put da samostalno nagrađujemo najbolje studente. U prethodnom periodu smo nagrađivali učenike osnovnih i srednjih škola, učenike i profesore koju su postigli rezultate na republičkom takmičenju. Nastavljamo sa politikom ulaganja u mlade ljude. Grad ovim konkursom nastavlja da nagrađuje najbolje.”, rekao je Biševac, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada.

Konkurs će biti raspisan početkom sledeće nedelje i trajaće do kraja aprila. Tekst konkursa će biti objavljen na zvaničnom sajtu Grada Novog Pazara odmah po raspisivanju konkursa, o čemu će javnost biti uredno obavještena.

Kako se ukazuje pravo na studentsku stipendiju imaće studenti iz Novog Pazara koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu izgubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina stidija i postigli prosečnu ocjenu najmanje 9 (devet).

Na ovaj konkurs se mogu prijaviti studenti od druge do završne godine osnovnih studija. Studenti bez roditeljskog staranja imaju pravo da budu posebno rangirani u okviru navedenih uslova, osim onog koji se tiče prosečne ocjene.

Povezane vijesti