Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Počela sa radom Jedinica za moždani udar

U Opštoj bolnici Novi Pazar, u okviru Odeljenja za neurologiju, u četvrtak je počela sa radom Jedinica za moždani udar.

Kako je saopšteno iz ove zravstvene ustanove Jedinica za moždani udar je u Novom Pazaru bila preko potrebna i pacijentima će biti pružena bolja i brža zdravstvena usluga.

Na svečanom otvaranju, uz prisustvo ljekara, medicinskog osoblja  i menadžmenta bolnce je predočeno da uspješnom saradnjom sa Ministarstva zdravlja Opšta bolnica u Novom Pazaru polahko prerasta u ozbiljan regionalni zdravstveni centar.

Opštoj bolnici Novi Pazar gravitira preko 300 hiljada pacijenata iz Novog Pazara i okolnih gradova.

“Mi smo sa ministrom zdravlja dr Zlatiborom Lončarom dogovarali da ovu bolnicu osavremenimo u svakom smislu i to uspevamo korak po korak, a u prilog tome govori i današnje otvaranje Jedinice za moždani udar”, izjavio je direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović.

Kako je istakao gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac uz Ministarstvo zdravlja Republike Srbije realizaciju ovog izuzetno značjnog projekta podržao je i Grad Novi Pazar, iz čijeg je budžeta za unaprjeđenje uslova u zdravstvu izdvojeno najviše sredstava ikada.

“Izdvojlii smo 36 miliona dinara za izradu projekata neophodnih u procesu izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih odeljenja, kao i 19 milona za izgradnju angio sale. Dom zdravlja, za čije je uređenje opredeljeno 10 miliona uskoro dobija lift, što je veoma značajno. Ne zaboravljamo da je reč o centru prema gravitiraju ne samo Novopazarci već ljudi iz regiona, a brojka od preko 300 000 pacijenata to potvrđuje”, naveo je Biševac obećavši da će se u zdravstvo ulagati i ubuduće.

Opštoj bolnici u Novom Pazaru se godišnje, u prosjeku javi 648 lica sa moždanim udarima.

U opremanju Jedinice za moždani udar korišten je bolnčki inventar koji je nedavno, kao danacija, stigao iz turskog bratskog grada Konye.

Iz gradske uprave Novog Pazara i Opšte bolnice poziv da prate događaj povodom počea rada Jedinice za moždani udar, kao i prilikom nedavne posjete ministra zdravlja Zlatibora Lončara, upućen je samo određenom broju medija i novinara u Novom Pazaru.

Foto: Opšta Bolnica Novi Pazar, fb

Povezane vijesti