Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Savjet roditelja Ekonomsko-trgovinske škole najavio protest

Savjet roditelja Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru iskazao je nezadovoljstvo i protest nakom imenovanja novog direktora i, kako je saopćeno, nepoštovanja organa škole.

Kako je istaknuto u obraćanju javnosti taj stav je iznesen zbog odnosa Ministarstva prosvete nauke i tehnološkmog razvoja prema odluci Školskog odbora i mišljenju Nastavničkog vijeća škole.

“Ekonomsko-trgovinska škola u Novom Pazaru je raspisala konkurs za izbor direktora škole. Nastavničko veće je sa 114 glasova podržalo svog kandidata kojeg je jednoglasno podržao i Školski odbor. Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja se još uvek nije oglasilo povodom ovog predloga škole, koji je izglasan pre tri meseca”, podsjećaju iz Savjeta roditelja koji jednoglasno podržava odluke Školskog odbora i Nastavnikog vijeća i s tog razloga zahtjeva da se Ministarstvo što prije oglasi povodom ovog pitanja i da ispoštuje odluke Nasatavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja

U suprotnom, kako su saopćili, najavljuju ozbiljne proteste sve do onog trenutka dok nadležno Ministarstvo ne ispoštuje odluke svih organa škole, počev od 22.01.2019 godine u 12 sati, u dvorištu škole.

Srbijanski ministar prosvjete nauke i tehnološkmog razvoja Mladen Šarčević imenovao je ranije danas novog direktora Ekonomsko trgovinske škole u Novom Pazaru.Na tu poziciju postavljen profesor informatike u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Novom Pazaru Ivan Veljković, javili su lokalni mediji.

Funkciju direktora Ekonomsko-trgovinska škola u Novom Pazaru do sada je obavljao Sead Ljajić.

Povezane vijesti