Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Uhapšen E.H. zbog prijetnje policajcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. H. (1975) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Kako je saopšteno iz PU Novi Pazar sumnja se da je on, sinoć, u jednom lokalu u centru Novog Pazara prijetio policijskom službeniku koji je sa patrolom postupao po prijavi građana da je došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, E. H. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Neki neregistrovani portali bliski lokalnim vlastima u Novom Pazaru ranije danas su objavili da je “sinoć oko 23 sata jedan od pripadnika interventne policije M.K. izudarao gosta kafića u centru Novog Pazara”.

Prema tim navodima policija je došla po prijavi građana na proslavu rođendana i privjela više maloljetnih lica koja su bila u alkoholisanom stanju.

“Neki od građana su se pobunili na postupanje policijskih službenika zbog prekomjerne upotrebe fizičke sile. Priveli su sve koji su se bunili”, ispričali su očevici.

Prema nezvaničnim informacija policajac M.K. je upotrebio fizičku silu  i zadao više udaraca u predjelu lica jednom od privedenih.

Povezane vijesti