Aktuelno Sandžak Srbija

Novi Pazar: Uhapšen humanitarac, pomagao onima koji nemaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su R.N. (1977) iz Novog Pazara, zastupnika humanitarne organizacije „ILM“ i odgovorno lice privrednog društva „Vaš dom 2014“ d.o.o. Novi Pazar zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih djela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivično djelo posluga.

“Sumnja se da je R.N. u periodu od 2014. do 2017. godine, koristeći svoj položaj u navedenoj humanitarnoj organizaciji i privrednom društvu zaključivao ugovore oštetivši ih za iznos od oko 17.830.000 dinara”, saopćila je danas Policijska uprava u Novom Pazaru.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Prema saznanjima SNews-a R.N. je humanitarac iz jedne od arapskih zemalja koji već duže vrijeme boravi u Srbiji i Novom Pazaru .

Sproveo je niz projekata i akcija pružanja pomoći socijalno ugroženom sloju stanovništva u Srbiji i sandžačkim općinama.

Povezane vijesti