20 Aprila, 2024
Aktuelno Ekonomija Globus Sandžak

Numan Nuca Bajramović oslobođen svih optužbi

Okružni sud Krasnodarske oblasti u Rusiji odbacio je danas sve optužbe protiv vlasnika ALK Kompanije Numana Nuce Bajramovića i za njega donio oslobađajuću presudu, potvrđeno je za SNews.

Bajramović važi za jednog od najuspješnijih poslovnih ljudi u Rusiji, rodom iz Novog Pazara i Sandžaka, i bio je od 2018. godine  optužen za nelegalnu gradnju u ruskom gradu Sočiju.

Potpredsjednik građevinske ALK Kompanije Adnan Bajramović ranije je za beogradske medije izjavio da mu je otac nevin i da je Okružni sud u Krasnodaru priznao vlasnička prava, kao i kupoprodajne ugovore za 120 stanova, a da je načelnik grada Sočija A.N. Pakhomov podnio je zahtjev za preispitivanje sudskog akta zbog novootkrivenih okolnosti.

Numan Bajramović je vlasnik i predsjednik kompanije ALK++. Rođen je u Čašić Dolcu kod Novog Pazara, od 2001. posluje u Sočiju.

U Rusiji proglašen za biznismena 2016. godine. Zbog posebnog poslovnog uspjeha u građevinarstvu dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja u toj zemlji, o čemu je ranije pisala Anadolu Agency (AA).

Sandžaklije Numan Nuca Bajramović i njegov sin Adnan Bajramović našli su se na naslovici ruskog izdanja čuvenog američkog biznis magazina Forbes.

Kompnija ALK pored poslova u Rusiji posljednjih godina ulaže kapital i razvija poslove u Srrbiji, posebno u Sandžaku. Na Peštrskoj visoravni ova kompanija je sa višemilionskim ulaganjima pokrenula razvoj poljoprivrede. Poseben se ističe i u humanim aktivnostima i pomaganju socijlno ugroženom sloju stanovništva. ALK Kompanija pomagala je i tokom posljednjeg vala koronavirusa u Novom Pazaru.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: