Aktuelno Društvo Srbija

Od turskih državljana zaplijenjeno više od 250.000 eura

Srbijanski sarinici su u saradnji sa policijom 19. avgusta 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, prema Hrvatskoj, u jednoj muškoj torbici pronašli više od 250.000 neprijavljenih eura.

Prekršaj je otkriven oko 3 sata poslije ponoći, kada je na red za kontrolu stigao „BMW“ njemačkih registarskih oznaka kojim je jedan 46-godišnji turski državljanin u društvu 24-godišnjeg sina putovao iz Njemačke, gde žive, ka domovini.

“Putnici, koji se navodno bave proizvodnjom i preradom mesa, rekli su carinskim službenicima da nemaju ništa da prijave, ali je pregled automobila i njihovog prtljaga pokazao suprotno.Tada je u torbici na podu iza suvozačevog sjedišta, preko koje su bile nabacane torbe sa stvarima i polovni televizor, otkriven tajni sadržaj.Riječ je o 282.550 neprijavljenih eura pronađenih u kovertama spakovanim u crnu mušku torbicu”, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Kako se dodaje svakom putniku ponaosob vraćeno je po dozvoljenih 10.000 eura, dok je ostatak od preko 260.000 privremeno zadržan do okončanja postupka protiv vozača.

Povezane vijesti