Art Kultura Muzika

Održava se 26. ,,Bjelopoljsko likovno proljeće“

Na 26. kulturnoj manifestaciji ,,Bjelopoljsko likovno proljeće“ Bijelo Polje je ove godine ugostilo više od 40 autora koji su sa preko 70 radova svojim vizuelnim impresijama i formama privukli pažnju velikog broja posjetilaca.

“Ovogodišnja tradicionalna kulturna manifestacija Bjelopoljsko slikarsko proljeće potvrdila je ono što je već svima jasno da je naš grad vażna medjunarodna kulturna adresa”, ocjenjuje se na svaničnoj internet stranici Opštine Bijelo Polje.

O kvalitetu prispjelih radova odlučivao je žiri na čelu sa predsjednikom dr Aleksandrom Čilikovim, istoričarem umjetnosti i članovima mr Ibrahimom Kurpejovićem akademskim slikarem i Teodorom Perović, istoričarkom umjetnosti.

Pobjednica 26. Bjelopoljskog likovnog proljeća, koji je otvorenu u petak, simbolično sa prvim danom proljeća, u zgradi JU Muzej je Tijana Gordić.

Druga nagrada u okviru ovogidšnjeg salona pripala je Stefanu Vukićeviću za rad bez naziva, dok je treća uručena Miloradu Mići Rakonjcu za rad ,,Sjenke“-retuširana kompjuterska grafika.

Direktor muzeja Željko Raičević kazao je da je izložba nastavak dugogodišnje slikarske tradicije u Bijelom Polju, koja skoro tri decenije okuplja slikare iz tog grada.

“Od početnih šest slikara prije 26 godina došli smo do cifre od preko 140 slikara koji su učestovavali na ovoj izložbi, koja je motivisala mnoge da upišu visoke slikarske škole. Potrudili smo se da sa našim prijateljima iz Gornjeg Milanovca slike koje su otkupljene za stalnu postavku našeg muzeja prenesemo u Gornji Milanovac, i mi ćemo sa ovom izložbom gostovati u julu kod njih, naveo je Raičević.

Izvor i Foto: Opština Bijelo Polje

Povezane vijesti