Aktuelno Društvo Novi Pazar Sjenica

Ombudsman Srbije danas prima pritužbe građana Novog Pazara

Zaštitnik građana Zoran Pašalić će sa saradnicima, danas, 05. septembra 2019. godine, u okviru kampanje „Dan Zaštitnika građana“, primati pritužbe građana Novog Pazara na rad organa vlasti.

Ombudsman Srbije Zoran Pašalić će, osim sa građanima, razgovarati i sa predstavnicima lokalne vlasti, a konferencija za medije biće održana od 10.45 do 11.15 u Skupština grada Novog Pazara.

Prijem pritužbi građana Zaštitnik građana će primati u Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“, Gradski park bb, anovinari mogu razgovarati sa građanima ukoliko oni pristanu da daju izjavu za medije, najavljeno je iz ove nezavisne državne institucije.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem Ombudsman Srbije će imati radni sastanak sa predstavnicima javnih ustanova, javnih preduzeća i organizacijama civilnog društva u Novom Pazaru.

– Prijem pritužbi građana Sjenice u petak

V.d. pomoćnika generalnog sekretara Zaštitnika građana Republike Srbije Jablanka Tabaš sa saradnicima boraviće u petak, 06. septembra 2019. godine u Sjenici u okviru kampanje „Dan Zaštitnika građana“. Jablanka Tabaš će, osim sa građanima, razgovarati i sa predstavnicima lokalne vlasti.

Prijem pritužbi građana u Sjenici biće u biblioteci „Muhamed Abdagić“, Trg Svetozara Markovića bb, od 10 do 16 sati.

Tabaš će imati sastanak sa predsednikom opštine HazbomMujovićem i sa predstavnicima javnih ustanova, javnih preduzeća i organizacijama civilnog društva Sjenice, takođe u zgradi biblioteka „Muhamed Abdagić“.

– Kontrolor izvršne vlasti

Pašalić je u srijedu, uoči susreta sa predstavnicima nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, izjavio da je položaj manjina u Srbiji dobar i da se manjine unajčešće žale na ostvarivanje prava na upotrebu jezika i pisma, kao i prava na obrazovanje.

On je predočio da se najveći broj građana sa ovog područja, kao i iz ostalih dijelova Srbije, najčešće žali na ekonomsko-imovinske i socijalne probleme.

“Kada gledamo Srbiju, često su to lokalne samouprave, poreske uprave, veliki broj pritužbi imamo na centre za socijalni rad i onaj dio socijalno-ekonomske priče najviše tangira građane Srbije”, ocijenio je ombudsman.

Podsjećamo Zaštitnik građana, po pritužbi građana ili sopstvenoj inicijativi, u posebnom postupku provjerava da li je u radu organa uprave bilo ili ima propusta. Ako ih utvrdi, Zaštitnik građana traži od organa uprave da propuste ispravi i preporučuje način za to. Organ uprave mora obavjestiti Zaštitnika o tome šta je uradio po preporuci i, ako nije, obrazložiti zašto. Osim pokretanja i vođenja postupka, Zaštitnik građana može da posreduje, daje savjete i mišljenja i utiče na unaprjeđenje rada organa uprave i zaštite ljudskih sloboda i prava. Tako Zaštitnik građana djeluje preventivno (sprječava buduće slučajeve kršenja prava) i edukativno (obrazuje građane, ali i zaposlene u organima uprave o ljudskim pravima i njihovoj zaštiti).

Ombudsman ili “narodni advokat” je osoba ili institucija koja je zadužena da predstavlja interese javnosti istražujući ili odgovarajući na pritužbe na zloupotrebe ili povrede prava. Ombudsman je prvi put uveden u Švedski parlament 1809. godine u cilju kontrole izvršne vlasti. Riječ ombudsman u švedskom jeziku označava osobu koja „ima sluha za narod“.

Zaštitnik građana u Srbiji nije ovlašćen da kontroliše rad: Predsjednika Republike, Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine, Ustavnog suda, Sudova i javnih tužilaštava. Budući da nije nadležan da kontroliše rad navedenih organa, Zaštitnik građana nije u mogućnosti da postupa po vašim pritužbama koje se odnose na njihov rad, piše na zvaničnoj internet stranici Zaštitnika građana.

 

Povezane vijesti