Aktuelno Politika Srbija

Opozicija poziva: Danas protest u Beogradu, svi kao 1

U Prijestolnici Srbije za danas u 15 sati zakazan je protest opozicije “Svi kao jedan”, saopštio je Savez za Srbiju (SZS).

“S obzirom da vlast nije ispunila ni jedan zahtjev opozicije i organizatora protesta i s obzirom da predstavnici vlasti odbijaju svaki dijalog o tim zahtjevima, potpisnici Sporazuma sa narodom pozivaju sve građane Srbije na veliki protest 13 aprila. Okupljanje je zakazano za 15 sati ispred Narodne skupštine i pozivamo ljude iz cele Srbije da se u to vrijeme, svi kao jedan, okupimo i pokažemo da nećemo odustati od borbe za normalnu Srbiju””, navedeno je u pozivu Saveza za Srbiju.

– Neprekidni protesti do 9. maja

Predsjednik stranke Zajedno za Srbiju (ZzS) i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je sinoć za Al- Jazera da će protesti trajati neprekidno do 9. maja.

“Mi na protestima štitimo ljudska prava i slobode i to radimo na pristojan način. Očekujemo da kroz proteste izvršimo pritisak na vlast. Ona nema odgovor na mirne proteste i zato pokušavaju da izazovu destrukciju i nemire i da u tome dominira”, rekao je on.

“Nekad se odluke donose u trenucima i spontano, recimo nije bilo plana da se uđe u RTS. Važno je i da levo i desno pozicionarane stranke i pokreti zajedno šetaju, jer imamo velikog zajedničkog neprijatelja”, rekao je Zelenović.

Na konstataciju da iz međunarodnih krugova dolaze preporuke da se opozicija vrati u institucije, odgovorio je da se opozicija neće tamo vratiti, “ali ne zato što ne volimo naše institucije, nego zato što one ne rade svoj posao”, dodajući da “ni Johanes Han, ni Sem Fabrici ne bi bili u parlamentu koji ne radi svoj posao”.

“Imamo plan, ljudima sa strane ponekad moramo da objašnjavamo da su ovo veliki građanski protesti i da nije moguće sve baš uvek kontrolisati. Nekad se ta energija ispolji na nedovoljno dobar način, ali sve to polako uvodimo u nekakvu organizaciju, a očekujem da posle 13. aprila stvari pređu u sledeću fazu”, rekao je on.

Foto: “Jedan od pet miliona”

Povezane vijesti