Aktuelno Društvo Sjenica

Opština Sjenica po prvi put dobija nazive svih ulica i zaseoka

Opštine Sjenica obavještava svoje građane da je, u okviru aktivnosti na izradi i ažuriranju Adresnog registra u Republici Srbiji, Skupština opštine Sjenica izradila Prijedlog odluke o nazivima ulica, trgova i drugih dijelova naseljenih mjesta na teritoriji opštine Sjenica.

“Prijedlog odluke prošao je svu predviđenu proceduru i dobio saglasnost nadležnog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Odlukom se, po prvi put u istoriji Sjenice, na pravovaljan način uređuje pitanje naziva ulica i drugih dijelova naseljenih mjesta na cjelokupnom području naše opštine”, saopšteno je iz lokalne samouprave Sjenice.

Građani Sjenice zainteresovani za ovu problematiku pozvani su da se o detaljima ove odluke i novim nazivima ulica na teritoriji opštine Sjenica mogu upoznati u prostorijama Opštine Sjenica, u kancelarijama br. 40 i 39, u periodu od 23. do 30. oktobra 2019. godine.

Predsjednik lokalnog parlamenta Sjenice Muhedin Fijuljanin je, izražavajući zadovoljstvo zbog sprovedene kompletne zakonske procedure, istako da će na teritoriji grada i sela nazive dobiti preko sedamsto ulica i zaseoka.

“Prvi put u historiji Sjenica će dobiti nazive za sve ulice i zaseoke. Sprovedena je kompletna zakonska procedura. Nazivi ulica će nositi imena znamenitih ličnosti iz redova Bošnjaka i Srba, odgovaraju procentualnom zastupljenošću stanovništva, a uvršteni su i nazivi tradicionlnih toponima”, rekao je Fijuljanin za SNews..

Usvajanjem ovog prijedloga na sjednici Skupštine Opštine Sjenice se očekuje za desetak dana i prema riječima Fijuljanina, pored toga što će se olakašati građanima u komunikaciji i svakodnevnom životu, po prvi put će se u Sjenici stvoriti uslovi postavljanja turističke i saobraćajne signalizacije.

Davanje naziva svim ulicama, trgovima i mjestima je dio projekta ažuriranje Adresnog registra koji u Srbiji finansira Svjetska banka (WB), a građani sa biomterijskim ličnim dokumntima neće imati dodatnih troškova priliko promjene adrese prebivališta.

Povezane vijesti