Aktuelno Društvo Srbija

Paketi droge u tajnom bunkeru u podu kamioneta

Poliicja Srbije, u saradnji sa Upravom carina, na graničnom prijelazu Preševo zaplijenila više od 32 kilograma marihuane i uhapsili M. P. (1972), zbog postojanja snova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Uprave granične policije prilikom pregleda skenerom kamioneta „folksvagen“, slovenačke registracije, kojim je upravlјao osumnjičeni, pronašli su 32 kilograma i 737 grama marihuane, spakovane u 70 paketa. Droga je bila sakrivena u duplom dnu kamioneta.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i one će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Sjeverne Makedonije ka Sloveniji, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

“Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je iskusni carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.Ubrzo se pokazalo da je profilisanje putnika i vozila urodilo plodom, te da je carinski službenik s pravom posumnjao da kamionet nije prazan kako se naizgled čini. Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu”, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

Iz Uprava carine Srbije ističu da nije lako bilo naći tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera, jer je bio dobro zakamufliran, što je ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

Naišavši na specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, bilo je jasno da je riječ o prostoru koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe.Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pred njima ukazali paketi puni narkotika za koji se osnovano sumnja da je riječ o marihuani.

Ocjenjuje se da je vozač kamioneta je, po svemu sudeći kurir, jer je službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gdje će ga sačekati primaoc robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

Povezane vijesti