24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nekategorisano Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Broj hospitalizovanih opao na 53, jučer samo jedan novi prijem

U Novom Pazaru je i prethodnog dana primljen samo jedan pacijent iz Novog Pazara, a opao je i broj hospitalizovanih covid pacijenata, prema zvaničnim podacima bilo je 53 hospitalizovanih. Juče nije bilo preminulih, dok je 5 pacijenata na respiratoru.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP  19. maja 2021. je

Sa bolničkog lijčenja iz bolnice je otpušteno 7 pacijenata.

Na respiratorima je 5 lica, a na high-flow 3, dok transportovanih i preminulih jučer nije bilo.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar obavljeno je 123 ( 55 prvi i 68 kontrolna) pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 55 laboratorijskih analiza, 48 RTG snimaka, 49 brzih antigenskih testova iz brisa nosa,od čega je 5 pozitivno, kao i 51 PCR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata je prema zvančnim informacijama u opadanju. U Opštoj bolnici Novi Pazar Infektivno odjeljenje je brojalo 17, Grudno odjeljenje 17, ORL 7, Respiratorna jedinica 5 i Privremena bolnica Novopazarska banja 7 hospitalizovanih.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 164 osobe.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: