16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Situacija zabrinjavajuća, juče 189 osoba došlo na pregled, danas još 41 novozaraženih

Od juče je znato povećan broj osoba koje su, prema ocjeni ljekara, zbog simptoma koronavirusa došli na pregled u kovid ambuulantu Doma zdravlja u Novom Pazaru. Nakon znatnog broja povećanja prijema u odnosu na broj otpusta od prije dva dana, danas je povećan broj otpusta. Danas je u ovom gradu registrovan još 41 novi slucaja zaraze.

Prema podacima za 9. mart u novopazarskoj bolnici od posljedica bolesti izazvane COVID-19 živote je izgubilo još dvoje lica, po jedno iz Novog Pazara i Tutina. Bilo je još 15 novih prijema (svi iz Novog Pazara), a otpušten je 21 pacijent.

Na respiratorima je juče bilo 8, na high-flow 1 pacijent, dok nije bilo transporta.

Ukupan broj pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bio 189 (102 prvih i 87 kontrolni pregled).

U Domu zdravlja obavljeno je 78 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 19 bilo pozitivno.

Trenutno na Infektivnom odjeljenju OB Novi Pazar liječi se 41 pacijent, Grudnom odjeljenju 26, ORL 18, Respiratornoj jedinici 8, a na Internom i Neurološkom odjeljenju hospitalizovan je po 1 pacijent.

U privremena bolnici Novopazarska banja juče je bilo 36 bolnička pacijenta.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru danase je u Novom Pazaru registrovao još 41 osobu zaraženu COVID-19.

Na jučerašnjem sastanku u Gradskoj upravi za izvorne i povjerene poslove ocjenjeno je da je epidemiloška situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća.Pored gradonačelnika Nihata Biševca, direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, direktora Doma zdravlja Ervina Ćorovića i drugih članova Gradskog štaba za vanredne situacije, prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Foto: SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: