24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Troje umrlo, povećan broj prijema na bolničko liječenje

Od posljedica bolesti izazvane koronavirusom prethonog dana tri osobe su preminule u novopazarskoj bolnici, hospitalizovano je još 12 oboljelih.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP u subotu, 21. 8. 2021‬. godine živote su izgubili dva pacijenta iz Tutina i jedan iz Novog Pazara.

Na bolničko liječenje je primljeno šest pacijenata iz Novog Pazara, četiri iz Tutin i po jedna iz Njemačke i Slovenije.

Na respiratoru je jedan pacijent, a četiri na high-flow kiseoničkoj potpori. Iz bolnice su otpuštena četiri pacijenta, transporta nije bilo, navodi se u izvještaju.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo ukupno 144 (59 prvih, 85 kontrolnih) pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 82 laboratorijske analiza, 72 RTG (snimka), 61 brzih antigenskih testova iz brisa nosa, od čega je 25 pozitivno, kao i 27 PCR testova.

U OB Novi Pazar na Infektivno odeljenje liječi se 45, Respiratornoj jedinici 1, PFO Opšte bolnice Novi Pazar 11 i Ginekološko- akušerska jedinici 1 pacijent.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 185 osoba.

 

Foto: SNews, arhiv

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: