Aktuelno Novi Pazar Politika

Parlament Novog Pazara traži da ministar prosvjete poštuje zakonske propise

Skupštine grada Novog Pazara danas je usvojila zaključak kojim zahtijeva da Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije, imenuje direktora OŠ “Avdo Međedović” u Novom Pazaru, u skladu sa zakonom i rezultatima sprovedenog konkursa za izbor direktora od 15. januara 2020. godine.

U vezi sa dešavanjima u OŠ “Avdo Međedović” u novopazarskom naselju Selakovac na inicijativu odborničke grupe “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”, razmatrana je ova tačka dnevnog reda.

“Usvojenim zaključkom, na prijedlog odbornika SDA Sandžaka Skupština grada zahtijeva od Ministra, da u navedenom postupku, postupi u skladu sa izraženom voljom zaposlenih u tom kolektivu, odlukom Školskog odbora i mišljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, odnosno u skladu sa zakonom propisanoj proceduri”, saopšteno je iz SDA Sandžaka nakon današne sjednice.

Skupština grada Novog Pazara usvojila je ovaj zaključak većinom glasova, a isti će biti dostavljen Ministru.

Ovoj odlucu suprostavili su se odbornici Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) čiji je stranački kolega Safet Smailović, van konkursa, ods strane minstra prosvjete Mladena Šarčevića imenovan za v.d. direktora.

Na današenj zasjedanju lokalnog parlamenta Novog Pazara dinešena je i olduka kreditnom zaduženje grada Novog Pazara u iznosu od 180 miliona dinara, koje odobrilo Ministarstvo finansija.

“Sredstva će kako je planirano budžetom biti utrošena za realizaciju važnih infarastrukturnih projekata i ostalih kapitalnih investicija”, prenijela je RTV Novi Pazar.

Odbornici Novog Pazara danas su glasali za odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Novog Pazara, prijedlog o izmjeni o prenosu prava korišćenja sportskog objekta Gradski stadion sa grada Novog Pazara na Fudbalski klub „Novi Pazar“ za pariod od 10 godina, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Novog Pazara za 2020. godinu, kao i prijedlog Odluke o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Novog Pazara.

Povezane vijesti