Aktuelno Društvo Srbija

Pet migranata u tovaru kukuruza

Srbijanski carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Kelebija prema Mađarskoj, pronašli pet „slijepih putnika“ u tovaru merkantilnog kukuruza.

Kamion beogradskih registarskih oznaka se sa tovarom kukuruza u utorak, 12. marta, uputio iz okoline Sombora ka Italiji preko graničnog prelaza Bogojevo.

Stigavši na taj granični prelaz ka Hrvatskoj, carinski službenici su ga, znajući da se u takvim tovarima najčešće krijumčare cigarete, uputili na Kelebiju radi kontrole skener uređajem.

Kako navode iz Uprave carina Srbije oko 22.30 sata šleper je u pratnji carinika iz Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja i granične policije dopraćen do pomenutog odredišta.

Sumnja je bila opravdana, jer je skener pokazao da se u tovaru nalazi još nešto pored prijavljene robe, ali su se umesto cigareta na snimku pojavili obrisi ljudskih figura. Kada su ušli u prikolicu, carinski službenici su u njoj zatekli petoro ‘slijepih putnika’, među kojima i jednu djevojku”, saopćila je Uprava carina Srbije.

Putujući u takvim uslovima, migranti, porijeklom iz Irana i Sirije, na granični prelaz su stigli iscrpljeni i prekriveni slojevima ljuspi kukuruza i prašine.

Povezane vijesti