Aktuelno Berane Crna Gora Društvo Plav

Plav i Berane: Policija pretresima na četiri lokacije pronašla oružje, municiju i drogu

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su danas, postupajući shodno operativnim saznanjima, a nakon naredbe koju su pribavili od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Plavu, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi U.H. (62) iz Plava.

“Pretresom su pronađene dvije puške u ilegalnom posjedu – poluautomatska puška marke US.Carabine kalibra 30 M1 sa dva okvira i vojna puška njemačke proizvodnje, kao i 98 metaka kalibra 30 mm i gasni pištolj marke „Blow“ sa 50 metaka cal.9 mm”, saopćila je Uprava crnogorske policije.

O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Plavu. Službenici OB Plav će protiv U.H. nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I službenici Centra bezbjednosti Berane su danas, zajedno sa službenicima Uprave za inspekcijske poslove – tržišne inspekcije, u cilju pronalaska nedozvoljenih stvari i predmeta kao i akciznih roba, izvršili pretrese dva objekta u Beranama, u vlasništvu Lj.S. i Lj.S, kojima su pronašli i oduzeli dva startna pištolja „Blow“. Policijski službenici će protiv ovih lica nadležnom Sudu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu shodno Zakonu o oružju, dok je tržišna inspekcija ovim licima izdala nalog za naplatu mandatne kazne u iznosu od 600 eura.

Osim toga, službenici Odsjeka za borbu protiv droge su danas u Beranama izvršili pretres stana koji koristi N.R. Pronađena su dva manja pakovanja sa sadržajem marihuane težine 1,4 grama kao i predmeti koji se koriste za pripremanje i uživanje marihuane i heroina. Osim toga pronađeno je i više tableta čiji se sastav nalazi na listi nedozvoljenih supstanci. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Slijedi podnošenje odgovarajuče prijave po izjašnjenju tužioca.

Povezane vijesti