Aktuelno Crna Gora Društvo

Podgorica: Hapšenje zbog arsenala oružja i droge

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, u cilju prevencije, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata i suzbijanja droga, izveli akciju u kojoj su na šest lokacija u Podgorici izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica i pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja od čega pet automatskog, veću količinu municije i drogu i lišili slobode osumnjičeno lice koje ih je držalo u tzv. štek stanu.

Uprva policije Crne Gore je saopštila da su službenici CB Podgorica na osnovu saznanja do kojih su došli da više bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice posjeduje automatsko oružje i municiju koje drže u tzv. štek stanovima radi dalje prodaje licima iz kriminalne sredine kao i članovima organizovanih kriminalnih grupa, pribavili naredbu od strane nadležnog sudije za istragu i izvršili pretres stanova i drugih prostorija na šest lokacija koje koriste ova lica a kojima je pronađeno automatsko i drugo oružje, municija i droga.

“Policijski službenici su pretresom tzv. štek stana, koji koristi E.R. (21), pronašli i oduzeli četiri automatske puške tzv. kalašnjikov; automatski pištolj „Škorpion“, dva pištolja, veću količinu municije i više mobilnih telefona i tablet uređaja koji su, kako se sumnja, korišeni za komunikaciju i pripreme u vezi sa izvršenjem krivičnih djela”, navele je uprava crnogorske policije.

Pretresom drugog stana koji E.R. koristi policijski službenici su kod njega pronašli i oduzeli oko 76 grama marihuane koja je, kako se sumnja, bila spremna za stavljanje u tzv. ulični promet budući da je bila spakovana u manja pakovanja namijenjena prodaji.

Policijski službenici su lišili slobode E.R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Oduzeto oružje i droga biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kriminalistička obrada je u toku.

Povezane vijesti