Aktuelno Crna Gora Društvo

Podgorica: Kod osumnjičenog za ubistvo pronađen arsenal naoružanja

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je tokom istrage ubistva Branka Vučkovića, 25. septembra, u pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga, veća količina oružja, municija, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog djela nosio.

Službenici policije uhapsili su u srijedu Podgoričanina Nikolu Bogojevića (23), osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića (33) u glavnom gradu.

“Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket”, rekao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica, Milovan Pavićević, na današnjoj pres konferenciji, objavile su Vijesti.

Pavićević je kazao da pozadinu ubistva čine kriminalne aktivnosti oštećenog i osumnjičenog i da je stanu Vučkovića pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smješe sa tragovima opojne droge heroin i vaga za precizno mjerenje.

Droga pronađena u stanovima ovih bezbjednosno interesantnih lica je prema navodima policije bila namjenjena uličnoj distribuciji

 

Kako je navedeno u prezentaciji Centra bezbjednosti Podgorica kod osumnjičenog Bogojevića, na četiri lokacije, pronađen je eksploziv (36 pakovanja ukupne težine oko 5kg), ručna bomba M75, 2 puške (1 automatska puška cal.7,62mm sa dva magacina-okvira za municiju i jedna puška nepoznate marke i kalibra), 3 pištolja i revolver, 2 zatvarača od puške, 4 magacina-okvira za municiju za pištolje različitih modela, 669 komada puščane i pištoljske municije različitog kalibra, novac u apoenima od 50 i 100 eura u iznosu od 1800 eura, dva PVC pakovanja opojne droge marihuana ukupne težine 100 grama, vaga za precizno mjerenje, 10 mobilnih telefona, garderoba (trenerka-gornji i donji dio i ručna torbica koju je osumnjičeni nosio prilikom izvršenja.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti