Aktuelno Crna Gora Društvo

Podgorica: Policija otkrila oko 63 kg marihuane, dvoje uhapšenih

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije Crne Gore su, preduzmajući mjere i radnje u cilju sprječavanja stavljanja u promet opojnih droga na području Podgorice, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli oko 63 kg marihuane. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Crnogorska poliicja je postupajući na osnovu operativnih saznanja, kontrolisali dva lica koja su iznosila sumnjive predmete iz jedne napuštene kuće u mjestu Buronje.

“Tom prilikom su pronađeni džakovi i torbe sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Policijski službenici su lišili slobode M.R. (32) i A.R. (26), oba iz Podgorice”, navodi se u saopštenju Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Postupajući na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici nakon toga izvršen je pretres navedene kuće i drugih prostorija kojima su pristup imali M.R. i njegov srodnik L.R. (37).

Utvrđeno je da se u džakovima i torbama sa više manjih i većih pvc pakovanja nalazi ukupne oko 63 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Osim opojne droge policija je pronašala i oduzela vagu za precizno mjerenje, aparat za vakumiranje i druge predmete koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni prepakivanju opojne droge radi stavljanja u promet.

Oduzeta opojna droga i drugi predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državi tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se ova dva lica privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.

Povezane vijesti