Aktuelno Berane Crna Gora Društvo

Policija u Beranama i Cetinju pronašla i oduzela oružje i municiju

Crnogorska policija je na području Berana i Cetinja, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu, pretresom na više lokacija pronašli i oduzeli oružje i municiju, navode iz Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, policajci iz Berana su izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.L. (44) iz Berana, kojom prilikom su pronašli i oduzeli vojničku pušku M-48 cal. 7,9 mm u ilegalnom posjedu.

Osim toga, beranska policija je izvršila pretres i prostorija koje koristi H.Š. (51) iz Petnjice i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku cal. 16mm. O događaju je obaviješten nadležni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv N.L. i H.Š. podnesu krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na Cetinja su, postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.V. (58) iz Cetinja na dvije lokacije. Pretresom cetinjska policija je pronašla i oduzela: lovačku pušku marke „Baikal”, pušku marke „M-48”,pištolj marke „Blow” sa kutijom, dva sporogoreća štapina dužine 2,60 m, nož sa koricom, 12 metaka i 22 puščana metaka.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

Osim toga, službenici OB Cetinje su vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Cetinja kontrolisali 198, a sankcionisali 12 bezbjednosno interesantnih lica.

Povezane vijesti