Aktuelno Bijelo Polje (Akova) Crna Gora Društvo

Policija na Žabljaku i u Bijelom Polju pronašla i oduzela više komada oružja

Službenici Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su u prethodnom periodu, preduzimajući aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana, u pet odvojenih aktivnost kod pet lica pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije. Krivičnim prijava procesuirana su četiri lica dok je protiv jednog lica podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Osim toga službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su pretresom pronašli i oduzeli dvije puške, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija Žabljaka je, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, a postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršila pretrese na pet lokacija koje koriste D.G, V.V, A.V, L.K. i Ž.K.

Policija je prilikom ovih pretresa pronašla i oduzela osam pušaka, tri pištolja, revolver, kao i 117 komada municije različitog kalibra. Takođe, ovom prilikom je oduzeta i određena količina bezdimnog baruta i kapisli za punjenje lovačke municije. Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su od D.G. oduzeli pištolj marke „Crvene Zastava“ M-57, cal. 7,62mm za koji D.G. ima oružni list, iz preventivnih razloga.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.G, V.V, A.V. i L.K. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv Ž.K. će nadležnom sudu biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.K. (31). Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela od V.K. (58), srodnika Ž.K, pušku M-48, lovačku pušku cal. 16mm i municiju, u ileganom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

Povezane vijesti