Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Sandžak Srbija

Popunjena sva mjesta za odlazak na hadž

Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS) i Mešihat IZ-e Sandžaka su saopštili da su sva mjesta za odlazak na hadž ove godine popunjena. U organizaciji Islamske zajednice Srbije ove godine će hadž obavit 200 vjernika, potvrđeno je za SNews.

“Broj od 200 hadžija, koliko će ove godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije obaviti hadž je već popunjen. Pripreme za organizaciju hadža su u toku, a za zainteresovane jedino postoji mogućnost ako neko od ranije prijavljenih odustane od ovogodišnjeg odlaska na hadž”, rečeno je iz te islamske zajednice.

Cijena za hadž 2019/1440 iznosi 3.950 eura. U ovu cijenu je uključen avio prevoz i autobuski prevoz u S. Arabiji.

“Vrhunski hotelski smeštaj u blizini Kabe u Meki i Poslanikove a.s. džamije u Medini, rana tokom putovanja i boravka, stalni medicinski nadzor tokom putovanja i boravka, iskusni vodiči, obilazak znamjenitih mjesta u Meki i Medini, vize i sve putne i arodromske takse, kurbani, ihrami i dvije namenske torbice za Hadžije, vakcine i medicinska dokumentacija”, objavljeno je na zvaničnoj stranici Mešihata IZ-e Sandžaka.

Kako je istaknuto ova ponuda važi za one koji imaju važeći srbijanski pasoš, kao i oni koji imaju turski pasoš sa boravišnom srbijaskom vizom. Napomenuto je i da starije i iznemogle osobe koje se ne mogu brinuti o sebi moraju imati pratioca.

Za više informacija: 020/600-803; 065/388-4-388 ili u prostorijama Ureda za Hadž i Umru; Ul. Generala Živkovića 127, u Novom Pazaru.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) još nije na svom sajtu objavio informacije u vezi hadža 2019. godine.

– Iz BiH ove godine dozvoljeno 2.200 mjesta za odlazak na hadž

Odlazak na hadž u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i ove godine iznosi 8.150,00 KM ili 4075 eura.

Još sredinom maja mjeseca sva mjesta za hadž u skladu sa rasporedom po muftijstvima IZ-e u BiH su popunjena.

“Dozvoljeni broj iz BiH je 2.200 mjesta u skladu sa Protokolom koji je potpisan sa Ministarstvom hadža, međutim imajući u vidu da je protekli broj hadžija bio otprilike između 1.650 i 1.700 mi imamo sve spremno za 1.680 hadžija uz mogućnost povećanja ukoliko bude dovoljan broj zaniteresovanih kandidata”, ranije je potvrdio rukovodilac Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Nezim Halilović Muderris.

Povezane vijesti