Aktuelno Društvo Novi Pazar

Porodica Dugopoljac čuva urušenu berbernicu

Ramiz Dugopoljac, vlasnik urušene berberske radnje u Novom Pazaru, od večeras, zajedno sa svojom porodicom čuva ostatke tog objekta.

On je objavio fotografiju na kojoj se on vidi sa svojom suprugom u unutrašnjosti urušenog objekta.

“Zar da ja pored nadležnih organa zajedno sa svojom ženom i decom čuvam svoj lokal koji je srušen? Nadležni organi odbijaju da budu pored lokala i čuvaju ga, onda moram ja? Hvala državo”, poručio je Dugopoljac reagujući na odbijanje PU Novi Pazar da i dalje angažuje svoj pripadnike na čuvanju već urušenog objekta.

Nakon reagovanja javnosti na objavu Dugopoljca policijska patrola je ponovo došla i nalazi se u blizini objeta u ulici 1. maj u starom dijelu Novog Pazara.

O prethodnom odbijanju policije da večeras čuva urušeni objekat potrvdili su za SNews članovi porodice Dugopoljac.

“Moguće je da, ako ne budemo tu prisutni, ili neko ne bude čuvao porušenu berbernicu, večeras dođu i to sve počiste. Zbog toga smo večeras tu i kao porodica i još po neki prolaznik čuvamo da ne počiste ovo”, rečeno je za SNews.

Podsjećamo da je muškaraca čiji identitet zvanično nije saopšten u ranim jutarnjim satima 23. februara sa bagerom porušio berbersku radnju Ramiza Dugopoljca.

Predstanici IZ-e u Srbiji su prethodno odbijali bilo kakvu povezanost s tim rušenjem, ali su kasnije saopštili da je po njihovom nalogu srušen taj objekat zato što se nalazio na vakufskoj parceli.

Istovremeno Ramiz Dugopoljca je javnosti predočio dokaze da je njegova porodica vlasnik objekta od prije 45 godina, da su predstavnici IZ-e u Srbiji na njega vršili pritisak da plaća kiriju ili da se iseli, te da se je kod suda u tom sporu pokrenuo postupak u kojem prvo ročište treba da se održi 11. marta ove godine.

Iz PU Novi Pazara je za SNews potvrđeno da je po nalogu tužilaštva protiv muškarca (48) podniejla krivičnu prijavu zbog izazivanja opasnosti.

On se sumnjiči da je 23. februara upravljajući bagerom više puta udario u objekat u Prvomajskoj ulici i devastirao ga.

Takođe je predočeno da Policijskoj upravi u Novom Pazaru nije dostavljen nikakav zahtjev za pružanje asistencije, odnosno policijske pomoći, prilikom rušenja ovog objekta.

Iz PU Novi Pazar nije odgovoreno na pitanja SNews-a da li je utvrđeno koja fizička i pravna lica su učestvovala ili su osumnjičena za učešće u ovom događaju-prekršajnom ili krivičnom djelu, te koje mjere i radnje su preduzeli pripadnici PU Novi Pazar i koja su sve lica saslušana.

Povezane vijesti