25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

“Pranje novca”, kod Preševa zaplijenjeno 268 hiljada eura

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjelјenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Posebnog odjelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su ukrajinskog državlјanina V. P. (1985) i mađarskog državlјanina P. K. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pranje novca.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Policija je na Graničnom prelazu Preševo prilikom kontrole automobila kao i pregledom osumnjičenih pronašla ukupno 268.000 eura, saopštio je MUP Srbije.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Uprava carına Srbıje je sopštila da je prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao ”VW Touareg” strane registarcije, kojim su ka Sjevernoj Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.

“Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je najprije u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sjedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju dio sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sjedišta. Otkriveni novac su zajedno sa 37-godišnjim vozačem i automobilom, čija je vrijednost procenjena na oko 70.000 evua, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo”, objavila je Uprava carina Srbije-

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 satı i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: