18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Tutin

Predsjednik Optine Tutin razgovarao sa načelnikom Raškog okruga

Načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović posjetio je danas Tutin i tom prilikom razgovarao sa Predsjednikom opštine Salihom Hotom o epidemiološkoj situaciji i aktuelnoj vakcinaciji, kao i problematici sa elektroenergetskim i infrastrukturnim poduhvatima u narednom periodu.

Nakon sastanka predsjednik Hot je kazao da je sastanak bio veoma sadržajan, gdje se osim o epidemiološkoj situaciji, razgovaralo o budućim projektima od značaja za Tutin, te izrazio zahvalnost načelniku Raškog okruga za posvijećenost ovoj pešterskoj opštini.

Sastanak Hota i Simonovića, sa saradnicima

Načelnik Simović je rekao da je ovaj sastanak bio dobra prilika da razgovaraju o mnogim bitnim temama, a napomenuo je da je akcenat bio na trenutnoj situaciji oko vakcinacije i da je sretan što gradjani imaju na raspolaganju sve vrste vakcina.

On je, izmedju ostalog, uputio apel mještanima Tutina da se vakcinišu i dodao da će vakcine biti dostupne svima koji žele na ovaj način da se zaštite.

Posjeta Domu zdravlja u Tutinu

Simović i Hot su nakon sastanka obišli Dom zdravlja i punkt za vakcinaciju, gdje su razgovarali sa epidemiologom dr Mithatom Eminovićem o vakcinaciji u ovoj opštini.

Prilikom posjete Domu zdravlja Simović je upoznat sa time da se situacija poboljšala na polju vakcinacije, te da su žitelji Tutina, kako su istakli iz ove ustanove, shvatili značaj ove teške borbe sa virusom Covid-19.

Nadlježni su goste upoznali sa brojem vakcinisanih do sada u Tutinu, gdje je prvu vakcinu primilo njih 820, dok je revakcinisano ukupno 544 stanovnika ove opštine.

izvor/foto:Opština Tutin, prtsc

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: