19 Aprila, 2024
Politika Prijepolje Sandžak

Prekidi obilježili drugu sjednicu lokalne skupštine Prijepolja

Nakon cijelodnevnog rada i obimnog dnevnog reda, privedena je kraju druga sjednica lokalnog parlamenta u Prijepolju. Odbornici vladajuće većine donijeli su odluku da posao prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Prijepolja, u narednih deset godina, povjere pribojskoj firmi „Janjušević“, sa kojom će biti sklopljen ugovor.

Interese općine pred nadležnim sudovima, ubuduće do izbora novog Javnog pravobranioca, zastupaće advokat, a predsjedniku opštine data je saglasnost da sklopi ugovor sa nekom od advokatskih kancelarija. Dom kulture i Centar za socijalni rad dobili su nove vd direktore, Veljka Kijanovića nakon isteka mandata u Domu zameniće Admira Mostarac, dok će umjesto Sabire Hadžiavdić Centrom za socijalni rad rukovoditi Rada Divac.

Početak skupštinskog zasjedanja obilježili su prekidi, inicirani od strane opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP). Odbornik Samir Tandir uputio je upozorenje predsjedniku parlamenta da se u sali nalazi osoba za koju se, prema njegovim saznanjima, sumnja da je kovid pozitivna, ne želeći da otkrije njen identitet. Drugi prekid je nastao zbog zahtjeva opozicije da sjednica bude direktno prenošena na nekoj od lokalnih tv stanica.

Odbornici vladajuće većine usvojili su završni računa budžeta za prošlu godinu uz preporuku da se otklone svi nedostaci na koje je ukazano u izvještaju Državne revizorske komisije. Usvojen je i izvještaj o poslovanju u prošloj i kvartalima ove godine Komunalnog preduzeća . Usvojen je i izvještaj o poslovanju Regionalne sanitarne deponije Banjica koja duže od jedne decenije postoji, međutim prema ocjeni odbornika bez značajnih rezultata u svom radu.

Izvor:PP Media

Povezane vijesti

%d bloggers like this: